18 siječnja, 2013

Idemo dalje...


Bockaju me svi što nikako ne pišem. A gledam te umorne posjetitelje što dolaze iz dana i dana, i stvarno nije fer. Stalno dobivam nekakva pitanje, ljudi traže savjete i pitaju kako je u Australiji…

Kako je?
Nemam pojma, evo me još uvijek u Hrvatskoj. 
Jesam li odustao?
Nisam. Samo trenutno uz Australiji gledam i Novi Zeland, a u međuvremenu sam imao i neke druge kombinacije, koje na žalost nisu „urodile plodom“.  Vrijeme će pokazati, iako je vremena sve manje. 
Ne postajem mlađi.





Što se dogodilo i što je dobar dio razloga što nisam pronašao posao? 
Mining bubble burst.
Uletio sam k'o prstom u govno. U najgore moguće vrijeme.


Naravno da je sve to skupa bilo pomalo depresivno iskustvo. Sklop razočaranja i olakšanja. Zato i nisam imao baš nešto volje pisat… 
Ali činjenica je kako sam prikupio podosta informacija koje bi mogle pomoći onima koji se odvaže u sličnoj avanturi. Ehh, da sam neke stvari znao ranije… Možda bi bilo drugačije. A možda i ne. Ali sigurno bi bila daleko veća šansa pronaći posao.

Failure Is Not an Option.

Zato u međuvremenu dok ja pišem o tome kako vam „eligibility letter“ može pomoći u dobivanju posla, vi budite marljivi i lajkate fun page da možete biti u toku. 

4 komentara:

  1. Sjajan blog! Vec duze vreme skupljam informacije na ovu temu...I kako stoje stvari za Novi Zeland? :) Mi nismo ni na pola posla kao ti, ali poslednje 3 godine smo prosli ideje tipa USA, Australija, i trenutno je NZ aktuelan. Sta je „eligibility letter“ ?...Iscitah deo ovog bolga a planiram da predjem naravno sve ovih dana, sa sve skupa komentarima jer vidim da ima i tamo korisnih inf. kao i potvrdjivanje ili opovrgavanje nekih informacija.
    Naravno da ne treba odustajati, to je odlika uspesnih :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimno9/5/13 17:56

    ma zanima me, ako odem na turističku vizu i tamo nađem posao, što onda, mogu se vratiti ovdje i podnijeti zahtjev za radnu vizu... negdje pročitah da nakon turističke ne možeš dobiti nijednu vizu 3mj... pa tko bi me s polom čekao 3mj??? zna li itko nešto o tome??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. netočno nakon standardne vize minimum 18 mjeseci neš moć opet na turističku za radnu je još kompliciranije

      Izbriši
  3. Anonimno3/1/14 09:45

    Sinoc gledao na tv-u (uzivo) pa se setih https://www.youtube.com/watch?v=tJhz4DNbFCA
    Ljudi ako mozete zaobidjite Australiju, nekretnine su nenormalno skupe i zivot generalno.
    Ova zemlja nece da propadne uskoro ali za nekog ko ovde nema nista zivot je jako tezak.
    Doduse svako od nas ima svoje razloge zasto zeli da dodje ovde. "Zlatno vreme" je proslo, sad je vreme za naplatu dugova

    OdgovoriIzbriši